• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС надав Україні грант на відновлення у розмірі €150 млн

    Опубликовано: 2023-12-21 09:00:10

    Україна отримала значний фінансовий імпульс від Європейського Союзу, оголошено, що надано грант у розмірі 150 мільйонів євро. Ці кошти є складовою угоди між Україною та ЄС, спрямованою на фінансування програми "Підтримка швидкого відновлення України (контракт з розбудови держави та посилення стійкості)".

    Міністерство фінансів України оголосило про це 20 грудня. За словами міністра фінансів Сергія Марченка, отримані кошти будуть спрямовані на відновлення критично важливих об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії Росії. Серед них транспортна інфраструктура, комунальні об’єкти, соціальна інфраструктура та пошкоджене житло.

    Перший транш в розмірі 50 мільйонів євро вже на шляху до України, а другий, на суму 100 мільйонів євро, очікується у першому кварталі 2024 року. Ці кошти будуть спрямовані як на відновлення об'єктів, так і на підтримку малих фермерських господарств та сільського господарства загалом.

    Важливо відзначити, що Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) раніше передав Україні майже 100 мільйонів євро для фінансування проєктів з відновлення. Ці кошти, в сумі 99,6 мільйона євро, будуть використані для реконструкції приблизно 200 об'єктів у 18 областях України, зокрема у районах, що перебувають близько до лінії фронту та територіях, недавно звільнених від окупації.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.