• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський вірить у зняття блокади: Польща та Україна розглядають нові можливості

    Опубликовано: 2023-12-20 17:00:58

    У своїй недавній виступі на підсумковій пресконференції, президент України Володимир Зеленський висловив надію на те, що новий уряд Польщі вирішить питання з блокадою кордону між двома країнами.

    "У вас новий уряд, і я буду вірити, що новий уряд зніме всю блокаду, яка є штучною. Ми готові, щоб у Польщі люди нічого не втрачали, але не можна політизувати питання зерна", - заявив Зеленський, відповідаючи на запитання польського журналіста.

    Президент вказав на те, що внаслідок блокування кордону польськими перевізниками Польща зазнала фінансових втрат. Він наголосив, що втрати були спричинені будівництвом альтернативних транспортних коридорів через Молдову-Румунію та Чорне море, що призвело до зменшення експорту через Польщу.

    Зеленський також зазначив, що Україні в цій ситуації найбільше допомогла Румунія, яка виявилася розумною та підтримала українських фермерів. Президент висловив подяку президенту Румунії Клаусу Йоганнісу за його внесок у розв'язання цієї проблеми.

    Зазначимо, що Зеленський також повідомив про свою розмову на цю тему з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском та президентом Польщі Анджеєм Дудою, наголошуючи на тому, що питання зерна не повинно бути політизованим, особливо в умовах обмежень та блокади кордонів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.