• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Правильне харчування для міцного сну: що слід включити в раціон

    Опубликовано: 2023-12-18 07:24:31

    Визначення прищепленого раціону харчування може суттєво вплинути на якість вашого сну. Результати дослідження, проведеного фахівцями з Університету штату Пенсільванія, виявили ключові поживні речовини, що мають важливий вплив на регуляцію сну.

    лікопін:
    Лікопін, антиоксидант, не тільки запобігає збільшенню рівня "поганого" холестерину, а й захищає організм від раку та серцево-судинних захворювань. Цей цінний елемент можна знайти в грейпфрутах, помідорах, папайї та кавунах.

    селен:
    Мікроелемент селен має здатність нейтралізувати вільні радикали, сповільнюючи процес старіння. Він також відіграє важливу роль у підтримці здоров'я імунної системи та запобіганні раку. Селен міститься в ячмені, червоному м'ясі, індичці, насінні, горіхах і рибі, такій як палтус, тунець і тріска.

    вітамін C:
    Вітамін C, потужний антиоксидант, сприяє загоєнню ран, зміцненню судин і відновленню клітин печінки. Джерелами вітаміну C є полуниця, ананас, папайя, цитрусові фрукти, солодкий перець, броколі та капуста.

    вуглеводи:
    Згідно з виданням The American Journal of Clinical Nutrition, вуглеводи, спожиті за чотири години до сну, сприяють швидшому засинанню. Вуглеводи включають зернові, рис, крохмаль, мармелад, картоплю, білий хліб і мюслі.

    Введення цих продуктів у раціон може не тільки поліпшити якість вашого сну, а й сприяти загальному здоров'ю організму. Регулювання харчування стає важливим елементом підтримання балансу в організмі та створення умов для спокійного й повноцінного сну.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.