• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна шукає інший шлях: деталі альтернативного плану допомоги від ЄС

    Опубликовано: 2023-12-13 14:00:42

    Європейський Союз виявився на порозі вирішення важливого питання щодо виділення фінансової допомоги Україні, оскільки Угорщина відмовилася підтримати виділення 50 млрд євро з бюджету ЄС. За інформацією Financial Times, в блоку вже тривають переговори щодо можливості забезпечення фінансування від інших 26 членів ЄС.

    За зазначенням видання, українські та європейські чиновники попередили, що відмова ЄС від допомоги може серйозно підірвати фінансову стабільність України. Це може також стати найбільш суттєвим відмовленням від підтримки від Брюсселя з часів російського вторгнення, особливо в умовах невизначеності щодо фінансування від США.

    Залишився обмежений час до саміту лідерів ЄС, де буде обговорюватися українське питання. На фоні цього дипломати почали конфіденційні переговори щодо деталей фінансового пакету, який ЄС може надати Україні без підтримки Угорщини, гарантуючи екстрене фінансування щонайменше на рік.

    В обговореннях беруть участь представники Європейської комісії та країн-членів ЄС, які готові взяти на себе більшу частину витрат. Ці перемовини залишаються конфіденційними, аби не порушувати основну мету - подолати вето Будапешта.

    Проте запасний варіант, який потребує більше часу та витрат, все ще залишається у розробці. "Ніхто не хоче цього робити, якщо це необхідно… Але було б необачно не мати "плану Б", – сказав один з дипломатів, співрозмовників Financial Times.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.