• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пакетований чай: прихована загроза для здоров'я

    Опубликовано: 2023-12-13 07:24:37

    У наш швидко рухомий час, коли люди прагнуть заощаджувати не тільки гроші, а й час, багато хто з нас вдається до використання пакетованого чаю, який готується миттєво.

    Чайний напій вважається невід'ємною частиною здорового харчування для багатьох людей, поряд з водою і молоком, і його вживання має давнє коріння.

    Однак вчені попереджають, що ті, хто ігнорує класичні правила заварювання чаю, можуть наразити себе на серйозний ризик для здоров'я.

    Багато дешевих сортів чаю містять високий рівень фтору, як показують дослідження. У яскравих упаковках виробники часто приховують низькоякісне чайне листя, яке може нести в собі безліч небезпек.

    Фтор у розумних кількостях корисний для організму, але надлишок цієї речовини може призвести до флюорозу. Нестача фтору може вплинути на стан зубів, але надмірне споживання може спричинити проблеми, такі як флюороз.

    Першою ознакою розвитку флюорозу може бути підвищена чутливість зубної емалі, з плином часу зуби можуть почати кришитися і випадати. Одним із різновидів цього захворювання є кріолітова хвороба, або кістковий флюороз.

    Дослідження хімічного складу чаю різних класів принесли сенсаційні результати. Чай, виготовлений з молодого чайного листя, мав нижчий вміст фтору порівняно з рівнем рекомендованої норми.

    Водночас у пакетованих сортів чаю, створених зі зрілого чайного листя, рівень фтору перевищував норму на 20%.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.