• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світовий банк та Мінекономіки України: Грантові програми для підтримки бізнесу

    Опубликовано: 2023-12-08 09:35:13

    Україна отримала обіцянку значної підтримки від Світового банку, який узгодив з Міністерством економіки країни ряд заходів, спрямованих на підтримку приватного сектору та розвитку іпотечного кредитування. За результатами зустрічі делегації Світового банку з першим віцепрем’єр-міністром та міністром економіки України, домовлено про фокус на грантових програмах для малих та середніх підприємств, підтримці ветеранів, страхуванні воєнних ризиків та фінансуванні програм "єОселя" та "єВідновлення".

    За словами першого віцепрем’єр-міністра, Юлії Свириденко, реставрація країни буде спрямована на залучення приватних інвесторів. Заочно розглядаючи потреби приватного сектору на наступний рік, визначено, що більш як половину необхідних 7 мільярдів доларів можна покрити за рахунок грантових програм, які реалізуються міжнародними фінансовими установами.

    Одним із ключових аспектів є підвищення фінансування грантових програм для підтримки малого та середнього бізнесу. Зазначено, що ці програми націлені на створення нових робочих місць, допомогу ветеранам та переселенцям, а також на розвиток переробної промисловості в Україні.

    Представники Світового банку висловили великий інтерес у підтримці українських підприємців та збільшенні фінансування грантових програм для малих та середніх підприємств. За їх словами, це сприятиме стимулюванню економічного зростання та створенню нових робочих місць.

    Ще однією важливою ініціативою є розширення іпотечного кредитування. Зазначено, що кошти від Світового банку можуть полегшити умови отримання пільгових кредитів населенням за програмою "єОселя" та збільшити кількість наданих іпотечних кредитів.

    Сторони також обговорили можливість технічної підтримки Світовим банком для аналізу та запуску інструментів страхування воєнних ризиків, що включатиме локальний страховий ринок та збільшення капіталу українського Експортно-кредитного агентства.

    Зараз ЕКА успішно реалізує програму підтримки українських експортерів, серед яких основну частину складають підприємства малого та середнього бізнесу. У подальшому плані входить розширення страхування на ризики знищення товарів на складах та вантажів, які перебувають в дорозі.

    Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) також планує підтримку малого та середнього бізнесу в Україні, розширення грантових програм для підприємців, включаючи бізнеси на деокупованих територіях, і продовження програм підтримки експорту, а також можливу участь найбільших американських банків у інвестиційних проектах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.