• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Michelin Pilot Alpin PA5 SUV: спеціальні зимові шини для позашляховиків

    Опубликовано: 2023-12-07 17:17:32

    Працюючи над цією моделлю майстри відомого весь світ французького бренду врахували все ключові чинники, які впливають на колеса в холодну пору року. Вони максимально захистили шини Michelin Pilot Alpin PA5 SUV від ковзання, пробуксувань та заметів на зимовій дорозі. Щоб забезпечити автомобілістам та їхнім пасажирам гідний рівень безпеки, інженери спроектували унікальний спрямований протекторний малюнок. Також чимала увага була приділена формулі полімерної суміші. Фахівці не один місяць експериментували з матеріалами, сировиною та присадками, щоб отримати пластичний, морозостійкий і при цьому в міру жорсткий компаунд.

    Модель не має шипів, проте це не заважає їй генерувати відмінне зчеплення з будь-якою дорогою: сухим і мокрим асфальтом, пухким і укоченим снігом, льодом і сльотою. Додатковою перевагою можна назвати комфортність. Автомобілісти, які вже випробували покришки в суворих зимових умовах, говорять про тишу в салоні та мінімальну кількість вібрації.

    Прекрасним доказом високих їздових характеристик шин стає їхня омологація для первинного оснащення нових автомобілів провідних світових компаній - Mercedes, BMW, Porsche, Audi та інших.

    Купити модель Пілот Альпін РА5 СУВ можна порекомендувати тим, хто не бажає переглядати десятки інших шин для вибору потрібного розміру. У розмірній лінійці представлені різні комбінації: при посадкових діаметрах 16-23 дюйми типорозміри варіюються від стандартних (215/65 R16) до низькопрофільних. Чим нижче профіль, тим динамічнішою і маневренішою стає шина. Однак це також накладає на водія додаткову відповідальність. Йому необхідно планувати географію своїх переміщень так, щоб їздити лише рівними та якісними дорогами. Низькопрофільні колеса не призначені для глибоких калюж, снігових кучугур і тим більше для розмитих або заболочених ділянок шляху.

    Швидкісні індекси окремих розмірностей досягають V і W, що відповідає 240-270 км/год.

    Зимові шини Michelin Pilot Alpin PA5 SUV: будова протектора

    Дизайн протектора має яскраво виражену симетрію. По обидва боки від глибокого центрального водоевакуаційного каналу розташовані блоки відносно невеликих розмірів, а також широкі напівкруглі дренажні жолоби. Така комбінація елементів гарантує автомобілю вражаючу стійкість на різних типах доріг: мокрому асфальті, пухкому снігу, сльоті, розмитій ґрунтовці. За рахунок своєї будови блоки легко встановлюють зчеплення зі слизьким покриттям. Наявність гострих кутів і граней запобігає заметам і ковзанню.

    Завдання дренажних каналів - збирання та евакуація всіляких опадів (дощової води, снігу, бруду). Інженери навмисно зробили основну ставку саме на серповидні жолобки. Завдяки такій формі ці канали збирають практично всю вологу у плямі контакту і потім швидко видаляють її за межі робочої області колеса.

    Гума Michelin Pilot Alpin PA5 SUV виготовлена за спеціальною технологією бренду. Вона поєднує в собі жорсткість та пластичність, тому шини легко повторюють рельєф місцевості. Блоки зминаються при наїзді на виступи та вибоїни, але відразу ж відновлюють свою форму, заповнюючи ямки та поглиблення. Водій та пасажири можуть оцінити цей ефект завдяки м'якій та тихій їзді.

    Інженери не могли залишити зимові фрикційні шини без ламелів, тому протектор оснащений дуже густою мережею різноспрямованих хвилястих прорізів. Ламелі покращують зчеплення з найбільш складними ділянками колії - трасою, вкритою льодом та щільно укоченим снігом. Вони розкриваються, коли позашляховик чи кросовер гальмує, у результаті розширюється пляма контакту і водій отримує більше контролю над ситуацією.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.