• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Словенія надає 1,5 мільйона євро на гуманітарне розмінування в Україні

    Опубликовано: 2023-12-06 18:00:42

    Словенія відзначається як важливий союзник для України, оголошуючи про виділення 1,5 мільйона євро для гуманітарного розмінування в Україні. Угоду про це підписали Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Словенія Андрій Таран та віце-прем’єр-міністр, Міністр закордонних та європейських справ Республіки Словенії Таня Файон. Зазначено, що надані кошти будуть безповоротні та використаються до кінця поточного року.

    Перша віце-прем’єр-міністр економіки України Юлія Свириденко висловила подяку Словенії за цей жертовний внесок, який значно полегшить роботу саперів ДСНС та ДССТ. Зазначається, що отримані кошти будуть спрямовані на закупівлю необхідного індивідуального захисту, обладнання та техніки для впровадження розмінування, сприяючи тим самим ефективному очищенню території від вибухонебезпечних предметів.

    Україна, яка на сьогодні є найзамінованішою країною світу, має понад 174 тисячі квадратних кілометрів потенційно небезпечної території. Зазначено, що уряд України визначив амбіційну мету повернути в господарську експлуатацію 80% цих територій протягом наступних 10 років.

    INSPIRE, фінансовий проєкт, реалізується за участі Світового банку та інших міжнародних партнерів, має на меті покращити соціальний захист найбільш вразливих верств населення України, а також сприяти реформам у сфері соціального захисту.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.