• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дрони СБУ на Чорному морі: Як технології змінюють воєнну динаміку

    Опубликовано: 2023-12-06 12:00:07

    Ситуація на Чорному морі перетворилася за останні пів року завдяки діяльності морських дронів СБУ на користь України. Експерт та політолог Олександр Черненко коментує заяву американського професора Тімоті Снайдера та стверджує, що Чорноморський флот Росії програв битву за море дронам СБУ.

    "З новою "морською" геополітичною реальністю стикнулись вже у Кремлі. Чорноморський флот РФ програв битву за море дронам СБУ і більше повністю не контролює жодної його частини, жоден корабель РФ не знаходиться в безпеці", – зауважує експерт.

    За словами Черненка, це зміни стали можливими завдяки використанню морських дронів від СБУ, відомих як "морські малюки".

    "Sea Baby – це не просто військово-морський дрон, а багатоцільова платформа, яку сьогодні активно використовують для різних завдань. На рахунку СБУ вже багато успішних прикладів її застосування, зокрема, проти кораблів Чорноморського флоту РФ", – підкреслює політолог.

    Черненко перераховує інциденти, до яких привели дії морських дронів СБУ: атаки на ворожі кораблі, завдання пошкоджень та успішні заходи проти військових суден. Експерт підкреслює, що ці інновації дозволили Україні вести переговори про вивіз зерна та забезпечувати його незалежний експорт.

    "Тільки завдяки технічній перевазі над ворогом, ми можемо отримати перевагу у війні. Морські дрони – це повністю українська розробка. І досвід успішного військового менеджементу, який продемонструвала СБУ Малюка, нам треба мультиплікувати", - підкреслює експерт.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.