• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 15 тисяч грантів для розвитку бізнесу: Державна підтримка МСБ в Україні на 2024 рік

    Опубликовано: 2023-12-05 09:00:28

    Українські малі та середні підприємства (МСБ) отримають значний імпульс у розвитку в 2024 році, оскільки Кабінет Міністрів розширює програми підтримки бізнесу. За ініціативою уряду, підприємства можуть очікувати отримання 15 тисяч грантів для стимулювання росту та розширення своїх дій на ринку.

    Міністерство економіки України підтверджує цю ініціативу, наголошуючи на тому, що стійкість країни визначається стійкістю МСБ та місцевих громад. Планується, що уряд розширить існуючі програми підтримки бізнесу та закликає місцеві громади активно приєднуватися до співфінансування цих ініціатив.

    Міністерство передбачає виділення 18 мільярдів гривень на продовження програми доступного кредитування вітчизняних підприємців за ставкою 5-7-9%. Також заплановано продовження грантових програм для початкового запуску або розширення бізнесу.

    У 2024 році передбачено виділення 14 тисяч мікрогрантів для малих підприємств у розмірі до 250 тисяч гривень і 1 тисячі грантів для переробних підприємств, які можуть отримати до 8 мільйонів гривень на свій розвиток.

    Юлія Свириденко, перший віце-прем’єр-міністр та міністр економіки України, підкреслила, що також в 2024 році буде діяти програма часткової компенсації виробництва сільгосптехніки, яка сприятиме розвитку машинобудівників.

    Зазначено, що вперше в бюджеті виділено 1 мільярд гривень на розширення індустріальних парків, які надають підприємцям ряд пільг. Ця ініціатива також включає можливість участі місцевих органів влади у створенні індустріальних парків.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.