• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шлях до ЄС: Україна може стати членом до 2030 року за досвідом Польщі

    Опубликовано: 2023-11-30 09:00:26

    Україна має унікальну можливість вступити до Європейського Союзу до 2030 року, проте для досягнення цієї мети важливо взяти на озброєння стратегію, що вже довела свою ефективність у процесі євроінтеграції. Про це у своєму інтерв’ю Delo.ua заявив бізнес-омбудсмен Роман Ващук.

    Він наводить приклад Польщі, яка використовувала спільні стратегії та координацію з іншими країнами, щоб успішно пройти шлях євроінтеграції. Ващук зауважує, що Україні важливо враховувати свою велич, як територіально, так і в економічному плані, та здійснювати переговори не тільки із Брюсселем, але й у координації з іншими країнами, такими як Сербія та Чорногорія.

    Сьогодні Україна вже є лідером у веденні євроінтеграційного процесу. Тому для успішного продовження цього шляху, Київ повинен домовлятися та координувати свої дії з іншими країнами, які також претендують на членство в ЄС.

    "Такий підхід дозволить Україні використовувати стратегію групової взаємодії для ефективного просування в ЄС, а також допоможе Києву посилити позиції як лідера в процесі перемовин", - підкреслює бізнес-омбудсмен.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.