• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канада розширює військову підтримку Україні

    Опубликовано: 2023-11-27 09:00:46

    Під час саміту "ЄС — Канада" прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про новий значущий пакет військової допомоги для України, який включає у себе не лише фінансову підтримку, але й постачання стрілецької зброї. Про це повідомляє "Суспільне".

    На брифінгу, Трюдо, разом із президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та головою Європейської ради Шарлем Мішелем, висловив настійливу думку, що Україні необхідна велика військова підтримка у контексті незаконного насильницького вторгнення з боку Путіна.

    В рамках нового пакету військової допомоги, Канада зобов'язалася передати Україні 11 тисяч штурмових гвинтівок та понад 9 мільйонів патронів для потреб Збройних сил. Це важливий крок для посилення обороноздатності країни. Зазначено, що це озброєння виготовлено компанією Colt Canada, розташованою в провінції Онтаріо.

    Зазначимо, що з початку повномасштабного вторгнення Росії на українську територію, Канада вже виділила Україні понад 8,9 мільярда доларів, включаючи 4,95 мільярда у вигляді прямої фінансової допомоги. Також, Канада надавала техніку, таку як танки Leopard 2, системи протиповітряної оборони, артилерію до бронетехніки та боєприпаси.

    Новий крок у військовій підтримці підкреслює твердість Канади в підтримці суверенітету України в умовах воєнної агресії. Ця дія визначає стратегічне партнерство двох країн у забезпеченні безпеки та стабільності у регіоні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.