• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Густе волосся: бережіть його від п'яти ворогів краси

    Опубликовано: 2023-11-25 07:24:56

    Волосся - це не просто прикраса, а й своєрідний індикатор здоров'я організму. Вчені виділяють п'ять основних причин випадіння волосся, і ми розповімо вам, як боротися з цими ворогами краси.

    1. Стрес і депресія:
    Щоденне життя наповнене стресами, і організм реагує на них різко. Сильне нервове напруження може призвести до того, що до 70% волосся переходить у фазу припинення росту. Протистояти стресу допоможуть вітаміни групи В, антистресові препарати, трав'яні чаї та розслаблювальна фізіотерапія. Регулярний сон також відіграє важливу роль у зміцненні нервової системи.

    2. Невідповідна косметика:
    Багато косметичних засобів, незважаючи на свою вартість, можуть спричиняти алергічні реакції та призводити до випадіння волосся. Зміна шампуню або маски може іноді вирішити проблему, але якщо ні, варто звернутися до алерголога. Спробуйте використовувати натуральні продукти та органічну косметику для догляду за волоссям.

    3. лінь і малорухливий спосіб життя:
    Активний спосіб життя не тільки позитивно позначається на самопочутті, а й підтримує здоров'я волосся. Нестача фізичної активності може призвести до прискореного випадіння волосся. Регулярні прогулянки, біг, фізичні вправи і турбота про здоров'я допоможуть відновити тонус і енергію волосся.

    4. Фаст-фуд і незбалансоване харчування:
    Сучасні люди часто замінюють корисні овочі та фрукти фаст-фудом, що може призвести до нестачі вітамінів і мінералів. Для здорового волосся необхідні вітаміни A, C, групи B, а також магній, йод, селен, фосфор і залізо. Уникайте кофеїну та нікотину, надаючи перевагу свіжим овочам, фруктам, кашам, нежирному м'ясу, рибі та сухофруктам.

    5. Зачіски та укладки:
    Екстремальні зачіски, часте фарбування, термоукладка і хімзавивка можуть негативно позначатися на стані волосся. Деякі укладки тримають волосся в напруженому стані, що призводить до його випадіння. Під час вибору косметики та процедур догляду за волоссям звертайте увагу на її склад і віддавайте перевагу натуральним компонентам.

    Важливо пам'ятати, що, крім зовнішніх чинників, причиною випадіння волосся можуть бути вагітність, захворювання і хронічні запальні процеси. Якщо проблема не зникає після косметичних процедур, зверніться до лікаря для виявлення причин і призначення відповідного лікування. Дбайте про своє волосся, обираючи якісні засоби та підтримуючи здоровий спосіб життя.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.