• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна отримала фінансування у розмірі 400 мільйонів доларів США під гарантію Великої Британії

    Опубликовано: 2023-11-24 09:00:48

    Україна отримала важливе фінансування у розмірі близько 400 мільйонів доларів США під гарантію Великої Британії через Трастовий фонд Світового банку, яке надійшло до державного бюджету. Про це інформує пресслужба Міністерства фінансів України.

    Отримані кошти становлять частину п'ятого додаткового фінансування проекту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" PEACE in Ukraine.

    Міністерство фінансів уточнює, що ці кошти будуть використані для часткової компенсації видатків з державного бюджету, що здійснюються на відшкодування пенсійних виплат та оплату праці медичних працівників в рамках програми медичних гарантій.

    Кредит надається на вигідних умовах, включаючи строк погашення 19 років з 5-річним пільговим періодом.

    Міністр фінансів України Сергій Марченко висловив подяку Великій Британії та Світовому банку за цю фінансову підтримку, яка грає ключову роль у фінансуванні соціальної сфери України. Він також підкреслив важливість намірів Великої Британії забезпечити пряму бюджетну підтримку України у наступному році.

    Міністерство фінансів наголошує, що загальний обсяг фінансової допомоги від Великої Британії, починаючи з лютого 2022 року, становить вражаючу суму в 2 мільярди доларів США.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.