• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд розширює та спрощує виплати для внутрішньо переміщених осіб

    Опубликовано: 2023-11-22 09:00:53

    Кабмін України прийняв рішення внести зміни до ряду постанов щодо виплат та обліку внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

    Нововведення стосуються переселенців, які проживали за кордоном і повернулися до України. Тепер вони можуть подавати заяви для отримання виплат протягом 15 робочих днів після повернення, що стосується осіб, які оформлюють виплати вперше.

    Також у разі повторного переміщення внаслідок обов’язкової евакуації після 1 серпня 2023 року, особи, які раніше отримували допомогу, можуть продовжувати отримувати її протягом ще 6 місяців. Потрібно відзначитися в списку евакуйованих, який затверджується обласними військовими адміністраціями.

    Важливим змінами є те, що виплати ВПО почнуться через 3 місяці після завершення бойових дій або тимчасової окупації у населених пунктах, звідки вони були переміщені. Раніше ці виплати припинялися на наступний місяць.

    Міністерство також наголошує на тому, що непрацюючі особи працездатного віку, які отримують виплати ВПО, повинні активно шукати зайнятість, таку як працевлаштування, реєстрація фізичною особою – підприємцем, подання заяви для отримання гранту на бізнес/ваучера на навчання тощо. Інакше вони мають зареєструватися як безробітні у центрі зайнятості.

    Постанова також вирішує питання оформлення довідки про взяття на облік ВПО.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.