• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 7 дивовижних фактів про жири

    Опубликовано: 2023-11-19 07:24:42

    Жир, без сумніву, був довгий час приписаний безлічі негативних властивостей і розглядався як основний шкідник нашого здоров'я. Багато медичних організацій довгі роки продовжували переконувати нас: скоротіть споживання жирів, або взагалі ігноруйте їх. Для тих, хто має безліч зайвих кілограмів або страждає на хронічні проблеми зі здоров'ям, ця порада здається цілком розумною. Однак ідея про те, що жири - це вселенське зло, не відповідає дійсності. Давайте розглянемо сім цікавих фактів про жири, які можуть змінити ваш погляд на них.

    Якщо ви їсте жири, це не обов'язково призведе до їх відкладення у вашому організмі. Багато хто впевнений у тому, що якщо вони їдять жири, то вони неодмінно відкладуться у вигляді зайвих кілограмів на талії, животі та стегнах. Однак важливо розуміти, що не тільки жири можуть стати "винуватцями" зайвих кілограмів. Проблема виникає, коли ви вживаєте більше їжі, ніж вимагає ваш організм, чи то вуглеводи, чи то жири, чи то білки. Саме в цьому випадку організм починає відкладати жир. Важливо дотримуватися поміркованості у вживанні всіх видів їжі.

    Горіхи, незважаючи на вміст жирів, не слід уникати. Горіхи містять корисні мононенасичені жири, які допомагають насититися швидше та підвищують рівень корисного холестерину. Дослідження також показують, що горіхи не пов'язані з набором зайвої ваги, оскільки вони ситні та погано перетравлюються. Горіхи можуть бути частиною здорового раціону, незважаючи на їхній жирний вміст.

    Насичені жири не слід повністю виключати з раціону. Раніше вважалося, що насичені жири є ворогом здоров'я, і рекомендувалося виключити їх повністю. Однак сучасні дослідження показують, що помірна кількість насичених жирів не шкодить організму. Одним зі здорових джерел насичених жирів є органічна кокосова олія першого віджиму, багата на лауринову кислоту, що чинить позитивний вплив на імунітет і має інші корисні властивості.

    Напис "без транс-жирів" на упаковці не завжди гарантує відсутність транс-жирів у продукті. Іноді виробники вважають, що невелику кількість транс-жирів можна не вказувати на упаковці. Тому важливо уважно читати склад продукту, щоб уникати ненавмисного вживання шкідливих речовин.

    Жири допомагають засвоювати поживні речовини з овочів. Салати, заправлені соусом, що містить жири, сприяють кращому засвоєнню каротиноїдів, важливих для запобігання різним захворюванням. Для оптимального засвоєння поживних речовин з овочів рекомендується додавати до них невелику кількість корисних жирів.

    Оливкова олія першого віджиму не підходить для смаження за високих температур. Цю олію рекомендується використовувати для заправки салатів або маринадів, оскільки вона втрачає свої корисні властивості під час нагрівання. Під час смаження на оливковій олії слід звертати увагу на висоту некоптячого полум'я.

    Жири відіграють важливу роль в організмі. Вони потрібні для нормального функціонування мозку, утворення сексуальних гормонів, здоров'я шкіри та волосся, беруть участь в обміні речовин та імунній системі. Тому важливо включати в раціон здорові види жирів, необхідні для підтримки загального благополуччя організму.

    Тепер, знаючи ці факти, ви можете більш розумно підходити до питання про жири у вашому раціоні. Жири - це не завжди ворог, і правильно підібрані жири можуть внести позитивні зміни у ваше здоров'я.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.