• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Італія та Україна: Розпочато роботу над гарантіями безпеки

    Опубликовано: 2023-11-16 09:00:40

    Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Італії Джорджіо Мелоні оголосили про початок роботи над двосторонніми гарантіями безпеки. Зустріч відбулася у форматі телефонної розмови, під час якої обговорили питання оборонної співпраці та важливість швидкого прийняття 12-го пакету санкцій Європейським союзом проти Росії.

    Згідно повідомлення Зеленського у соцмережі, сторони обговорили питання безпеки та висловили обіцянку роботи над їхнім зміцненням. Президент подякував італійському колегові за підтримку та висловив надію на досягнення важливих результатів під час головування Італії у G7 наступного року.

    Важливим етапом стала спільна декларація підтримки України, яку підписали представники важливих країн, включаючи Канаду, Францію, Німеччину, Італію, Японію, Велику Британію, та Сполучені Штати. Цей документ також став предметом обговорення та переговорів між країнами для зміцнення гарантій безпеки.

    Крім того, Зеленський запросив прем'єр-міністра Італії взяти участь у другому саміті "зерно з України". Це свідчить про прагнення розвивати та зміцнювати економічні зв'язки між країнами.

    Важливим етапом стала долучення до декларації нових країн, таких як Кіпр, що відбулося у листопаді. За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, Київ прагне, щоб усі країни ООН розглянули можливість приєднання до цієї декларації.

    Усе це свідчить про зростання міжнародної підтримки України в контексті її безпеки та суверенітету.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.