• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кривошия у немовляти: виявлення, наслідки та методи лікування

    Опубликовано: 2023-11-11 07:24:31

    Кривошия, або тортіколліс, являє собою одну з трьох найпоширеніших ортопедичних патологій у немовлят, нарівні з клишоногостістю і вродженим вивихом стегна. Це стан, у якому шийка малюка постійно нахилена в один бік, а голова трохи повернута в протилежний бік. У серйозніших випадках кривошия може спричинити асиметрію обличчя і навіть психічні розлади.

    На жаль, патологію кривошиї зазвичай діагностують рідко, і найчастіше вона виявляється у важких випадках до кінця першого місяця життя немовляти. Процес початкового прориву зубів може маскувати симптоми.

    Незворотні наслідки кривошиї включають розвиток асиметрії обличчя і неправильного росту лицьового черепа. Це також може вплинути на розвиток піднебіння, напрямок слухового проходу, а отже, на слух і мовлення дитини.

    Хибна кривошия - це випадок, коли дитина може тримати голову в одному боці, але без істинних змін у м'язах і зв'язках. Цей стан піддається корекції за допомогою комплексного лікування у невролога.

    Лікування кривошиї завжди є довгим і комплексним процесом, орієнтованим на ступінь тяжкості захворювання. Воно може включати в себе використання спеціальних вкладок, подушок і гумових кілець для підтримання голови і шиї дитини в правильному положенні.

    Крім цього, масаж і лікувальна фізкультура є важливими методами лікування кривошиї. Проведення занять у басейні з підтримкою води також рекомендується для малюків із цією проблемою. Вони сприяють зміцненню м'язів і поліпшенню стану дитини.

    Слід зазначити, що кожен випадок кривошиї у немовляти унікальний, і лікування має індивідуалізуватися під контролем лікаря. Своєчасне виявлення і компетентне лікування кривошиї допоможуть запобігти серйозним наслідкам і забезпечити нормальний розвиток малюка.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.