• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МВФ підвищив прогнози зростання китайського ВВП на 2023 та 2024 роки

    Опубликовано: 2023-11-08 18:00:31

    Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує подальше зростання економіки Китаю на 2023 та 2024 роки, надаючи оптимістичний прогноз після "сильного" відновлення, яке наступило після пандемії COVID-19. Згідно останніх звітів, МВФ переглянув попередній прогноз зростання ВВП Китаю і підняв його до 5,4% на поточний рік, в порівнянні з попередніми 5%.

    МВФ відзначає, що нещодавні події свідчать про продовження слабкості у секторі нерухомості та пригнічений зовнішній попит, що може обмежити зростання китайського ВВП до 4,6% у 2024 році. Незважаючи на це, цей прогноз є більш позитивним, ніж попередній в 4,2%, який був поданий у жовтні в звіті МВФ щодо перспектив розвитку світової економіки.

    Підвищення прогнозу відбулося в контексті рішення Китаю випустити суверенні облігації на суму 1 трильйон юанів (приблизно 137 мільярдів доларів США) і дозволити місцевим органам влади випустити частину своїх квот на облігації у 2024 році для підтримки економіки.

    Гіта Гопінат, перший заступник директора-розпорядника МВФ, висловила своє бачення: "Ми переглянули зростання на 0,4 відсоткових пункти в обох роках порівняно з нашими жовтневими прогнозами, що відображає сильніше, ніж очікувалося, зростання в третьому кварталі і нову політичну підтримку, про яку нещодавно було оголошено."

    У середньостроковій перспективі МВФ передбачає поступове уповільнення зростання китайської економіки до 3,5% до 2028 року через негативні фактори, пов'язані зі слабкою продуктивністю та старінням населення.

    За словами Гіти Гопінат, Китай вже запровадив численні заходи для підтримки ринку нерухомості, проте для швидшого відновлення та зниження економічних витрат потрібно більше заходів. "Для сектору нерухомості такий пакет заходів, серед іншого, вимагатиме прискорення виходу з ринку нежиттєздатних забудовників, усунення перешкод для коригування цін на житло та збільшення фінансування з боку центрального уряду для завершення будівництва житла", - підкреслила Гопінат.

    Впровадження цих заходів та підвищений економічний ріст Китаю мають велике значення для світової економіки та підтримки стабільності на міжнародному рівні. Країна продовжує грати ключову роль у глобальних фінансових процесах та економічних тенденціях.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.