• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ООН закликає виділити Україні $435 мільйонів на підтримку в зимовий період

    Опубликовано: 2023-11-08 09:00:20

    Організація Об'єднаних Націй звернулася до своїх партнерів із проханням виділити Україні фінансову допомогу у розмірі 435 мільйонів доларів для подолання гуманітарних викликів, пов'язаних із наближенням зимового періоду.

    Про це ідеться на сайті Офісу ООН з координації гуманітарних питань.

    Зазначено, що цей план є результатом спільних зусиль українського уряду та національних, регіональних та місцевих владних органів. В майбутньому план буде систематично розширюватися для задоволення потреб понад 11 мільйонів українців.

    За допомогою виділених коштів планується надати гуманітарну допомогу понад 1,7 мільйонам осіб по всій Україні до березня 2024 року.

    Першочергова підтримка буде надаватися прифронтовим областям, таким як Донецька, Дніпропетровська, Харківська, Херсонська, Луганська, Миколаївська, Сумська та Запорізька області.

    У повідомленні ООН також наголошується, що вже було доставлено 14 гуманітарних конвоїв до населених пунктів прифронтових районів Запорізької області, що забезпечило понад 30 000 людей необхідною допомогою. З початку цього року було відправлено 96 гуманітарних конвоїв у прифронтові райони.

    Раніше Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) повідомило про виділення 123 мільйонів доларів на допомогу внутрішньо переміщеним особам та іншим постраждалим від війни громадянам в зимовий період.

    Поза ООН, агентство США з міжнародного розвитку (USAID) також запланувало виділити додатково 25 мільйонів доларів для підготовки українців, які постраждали від війни, до зимового періоду.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.