• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В'єтнам має плани на будівництво свого першого заводу з виробництва напівпровідників

    Опубликовано: 2023-11-01 15:00:38

    В'єтнам активно веде переговори з провідними світовими компаніями-виробниками напівпровідників з метою залучення інвестицій для створення свого першого заводу для виробництва мікросхем. Ця ініціатива В'єтнаму може долучити країну до переліку виробників напівпровідників та посилити її позиції на глобальному електронному ринку, незважаючи на попередження американських чиновників про потенційно великі витрати.

    За інформацією агентства Reuters, яка посилається на джерела в компаніях та керівників проекту, вже відбулися переговори між представниками В'єтнаму та декількома світовими фірмами-лідерами у виробництві напівпровідників.

    Варто зауважити, що в Південно-Східній Азії В'єтнам є центром виробництва електроніки та напівпровідникових виробів, і на його території вже діє найбільший у світі завод Intel, де виробляють і тестують напівпровідники.

    Проєкти виробництва напівпровідників визнані вельми перспективними для В'єтнаму, адже ця галузь є однією з найбільш прибуткових у технологічному секторі. Якщо В'єтнам реалізує ці плани, це дозволить країні долучитися до елітного списку країн, що виробляють власні мікросхеми та напівпровідники, і підсилити свої позиції на глобальному ринку електроніки.

    У недавні тижні відбулися ряд зустрічей представників В'єтнаму з американськими компаніями, які спеціалізуються на виробництві мікросхем. Переговори проводились із компаніями-виробниками, а також з операторами заводів.

    Голова в'єтнамського офісу Ділової ради США-АСЕАН не назвав конкретні фірми, які брали участь у переговорах, оскільки розмови знаходяться на попередній стадії.

    Такий крок може стати важливим кроком для В'єтнаму, адже розвиток виробництва напівпровідників може великою мірою сприяти розвитку країни та залученню інвестицій.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.