• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна наближається до початку переговорів щодо вступу до ЄС

    Опубликовано: 2023-11-01 09:00:51

    Міністр закордонних справ України, Дмитро Кулеба, анонсував надзвичайно важливі новини для України щодо переговорів про вступ країни до Європейського Союзу. За його словами, найближчими днями українцям слід очікувати позитивних подій і новин щодо цього питання.

    Ця заява була зроблена під час національного телемарафону і свідчить про те, що Україна впевнено рухається в напрямку вступу до ЄС. Кулеба зазначив, що українська влада робила все можливе, щоб виконати необхідні умови зі свого боку.

    Важливим моментом є підтвердження, що до кінця поточного тижня можуть статися позитивні події та оголошення стосовно початку процесу переговорів щодо членства України в Європейському Союзі. Це визначення ще одного історичного моменту для України.

    Дмитро Кулеба також підкреслив, що питання розширення ЄС складне та не виникало ще рік тому. Проте зараз європейські чиновники готові і бажають почути український голос щодо того, яким має бути Європейський союз, коли Україна стане його членом. Це вже розмова на рівних, що свідчить про змінене сприйняття України як рівноправного партнера та майбутнього члена європейської родини, а не просто країни, якій нав'язують правила.

    Міністр також наголосив, що Європейський Союз обурений тим, що з розширенням кількість членів стає складнішою, оскільки вирішення питань потребує узгодження і консенсусу. Тому європейським лідерам потрібно змінити деякі правила для покращення функціонування Союзу. Однак це не повинно перешкоджати інтеграції нових членів, включаючи Україну. Міністр закликав до уникнення ситуації, коли Україна буде готова до вступу, але ЄС буде говорити "почекайте, ми ще себе недореформували". Уникнення такого сценарію - одна з головних мет цієї реформи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.