• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Герпес на губах: симптоми, профілактика та швидке лікування

    Опубликовано: 2023-10-29 08:48:34

    Герпес на губах - це невелике, але доволі неприємне явище, спричинене вірусом herpes simplex, який атакує шкіру і слизову оболонку рота і носа. Цей вірус належить до сімейства вірусів, до якого входять віруси вітряної віспи та оперізувального лишаю. У цій статті ми розглянемо, як розпізнати герпес, як йому запобігти і як швидко впоратися з ним.

    Симптоми герпесу

    Перші симптоми герпесу включають поколювання, свербіж і почервоніння в місці майбутнього висипання. Потім з'являються маленькі болючі пухирці, наповнені серозною рідиною. Через 3-6 днів вони лопаються, утворюючи виразки, які повільно загоюються під маленькими струпами. Приблизно через тиждень струпи відпадають, зазвичай без залишення слідів. Герпес може супроводжуватися підвищеною температурою і загальним нездужанням, а також збільшенням лімфовузлів.

    Шляхи зараження герпесом

    Герпес передається через контакт з інфікованими людьми або предметами. Досить поцілуватися із заразною людиною або використовувати її посуд і рушники. Якщо ви одного разу підхопили герпес, позбутися вірусу практично неможливо. Він заселяється в нервові клітини і може виходити на шкіру або слизову оболонку в разі ослаблення імунітету. Надзвичайно важливо вживати заходів, щоб не передавати герпес оточуючим, включно з використанням особистих рушників і приладдя.

    Профілактика герпесу

    Понад 80% людей є носіями герпесу, але в деяких він може ніколи не проявитися, тоді як інші постійно схильні до рецидивів. Важливо розуміти, що активація вірусу пов'язана з ослабленням імунітету. Щоб запобігти хворобі, зміцнюйте свій організм, приймаючи вітаміни, отримуючи достатньо сну і ведучи активний спосіб життя.

    Засоби проти герпесу

    За появи початкових симптомів герпесу, таких як свербіж і поколювання, негайно реагуйте. Спробуйте прикласти вологий чайний пакет або тампон, змочений спиртом або горілкою, до ураженого місця. Вітамін С може допомогти запобігти розвитку хвороби, тому приймайте його своєчасно. Вітамін Е також прискорює загоєння і знижує хворобливі відчуття.

    Допомога від природи

    Традиційні засоби, такі як настоянка календули, можуть допомогти в боротьбі з герпесом. Вони мають антисептичні властивості, запобігаючи інфекції. Водночас аромаолії, такі як бергамотова, евкаліптова та геранієва олії, можуть стимулювати місцевий імунітет і мають анестезувальний ефект. Пам'ятайте, що дотримання особистої гігієнічності та зміцнення імунітету ключові в боротьбі з герпесом.

    Отже, герпес на губах - це проблема, з якою можна впоратися за умови правильної турботи про своє здоров'я і дотримання профілактичних заходів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.