• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Харчова залежність: як із нею боротися

    Опубликовано: 2023-10-27 07:24:46

    Боротьба з харчовою залежністю може виявитися не менш складним завданням, ніж відмова від куріння. Деякі продукти, за умови регулярного вживання, можуть викликати залежність, схожу на наркотичну або алкогольну. Вчені зі Сполучених Штатів дійшли цього висновку після проведення відповідних досліджень.

    Експерти вважають, що певні компоненти, які містяться в цих продуктах, впливають на певні ділянки мозку. Цей вплив призводить до формування харчової залежності, яку людина може і не усвідомлювати.

    Позбутися такої залежності без професійної допомоги лікарів практично неможливо. Відмова від споживання таких продуктів супроводжується постійним відчуттям дискомфорту, а в деяких випадках може викликати симптоми, схожі з наркотичними симптомами ломки.

    У лідерах списку продуктів, що викликають харчову залежність, перебувають піца, шоколад, бургери та морозиво. Їхня рецептура об'єднує солодкі та солоні компоненти, що робить добровільну відмову від них вкрай складною.

    Вчені закликають людей відмовитися повністю від вживання деяких з перерахованих продуктів і уважніше ставитися до якості свого харчування. Від того, що і в яких кількостях ми їмо, залежить наше загальне здоров'я і якість життя.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.