• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна може залучити до $130 млрд приватних коштів на відбудову

    Опубликовано: 2023-10-27 18:00:18

    Україна відкриває можливість залучити великі інвестиції приватного сектору для відновлення країни, підтримані ключовими реформами. Звіт Міжнародної фінансової корпорації (IFC) та Світового банку з назвою "Можливості залучення приватного сектора до зеленої та сталої відбудови України" прогнозує, що Україна може отримати до $130 мільярдів доларів приватних інвестицій для відновлення країни.

    Друга швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення (RDNA2), проведена у березні цього року, підтвердила, що Україна потребує інвестицій у розмірі 411 мільярдів доларів для відбудови країни після війни.

    Проте, звіт також показує, що за умови продовження реформ і покращення інвестиційного клімату, Україна могла б залучити навіть більше - майже 130 мільярдів доларів приватних інвестицій. Це вже покрило б близько однієї третини загальних потреб, визначених у RDNA2.

    Звіт IFC та Світового банку ідентифікує ключові галузі економіки, в яких реформи можуть найбільше сприяти сталому та стійкому відновленню України:

    Сільське господарство: Завершення земельної реформи, розширення доступу до фінансування та впровадження кліматично-оптимізованих технологій можуть привернути близько 30 мільярдів доларів приватних інвестицій, що повністю покрили б потреби відновлення цієї галузі.

    Транспорт та логістика: Державні інвестиції та реформи державної політики можуть стимулювати приватний сектор для покриття потреб на відновлення на суму близько 7 мільярдів доларів та відкриття нових можливостей для інвестицій в розмірі 41 мільярда доларів.

    Енергетика та видобувна галузь: Реформи в цих секторах мають потенціал привернути близько 36 мільярдів доларів приватних інвестицій на відновлення та ще 132 мільярдів доларів для подальшого розвитку.

    Житловий сектор: За умови реформ державної політики та фінансової допомоги, можливість інвестування з боку домогосподарств може перевищити 30 мільярдів доларів і відкрити інвестиційні можливості ще на 60 мільярдів доларів.

    Важливою умовою для залучення таких інвестицій є ефективне макроекономічне управління, сприятлива для торгівлі та інвестицій державна політика та використання інструментів пом’якшення ризиків. Цей звіт надає рекомендації для впровадження трансформаційних реформ, які сприятимуть інвестиціям приватного сектору у відновлення та зелену сталу відбудову України.

    Віце-президент IFC в Європі та країнах Латинської Америки та Карибського басейну, Альфонсо Гарсія Мора, зауважив, що звіт надійшов у критично важливий момент, коли уряд розробляє План відновлення України як стратегію реформ та інвестицій для співпраці з Європейським Союзом.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.