• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина спрямувала 5,6 млн євро на гранти для українського малого і середнього бізнесу

    Опубликовано: 2023-10-27 09:00:19

    Уряд Німеччини розпочав другу фазу грантового проєкту "Доступ до фінансування та підтримання стійкості ММСП в Україні - Фаза ІІ", виділивши 5,6 мільйонів євро на підтримку українських малих і середніх переробних підприємств, повідомило Міністерство економіки України.

    У рамках цього проєкту малі та середні підприємства можуть отримати фінансову підтримку у розмірі до 30 тисяч євро у гривневому еквіваленті для реалізації своїх інвестиційних проектів. Ця підтримка надається через п'ять фінансових установ-партнерів, включаючи Ощадбанк, Банк Львів, Кредобанк, Укргазбанк та кредитну спілку "Анісія". Гроші гранту будуть використані для часткової компенсації інвестиційних витрат підприємств у розмірі до 30%.

    Умови для участі в програмі включають обмеження на кількість працівників (до 250) та обсяг річного доходу (до 10 млн євро), наявність інвестиційних проєктів, позитивну кредитну історію, відсутність заборгованості перед бюджетом України та невикористання міжнародної технічної допомоги з 1 лютого 2022 року.

    За словами заступниці міністра економіки Тетяни Бережної, грантовий проєкт німецького уряду розширює можливості отримання грантів для українських ММСП та доповнює урядову програму єРобота, що також надає гранти для переробних підприємств України. У контексті війни гранти для малого бізнесу є найбільш дієвим інструментом розвитку переробних підприємств, особливо в деокупованих регіонах України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.