• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Великий плід: розуміємо причини та особливості

    Опубликовано: 2023-10-24 07:24:44

    Великий плід під час вагітності може викликати різні реакції: дехто вважає, що велике немовля - це знак його міцного здоров'я, в той час як лікарі можуть бачити це в більш нейтральному світлі. Давайте розглянемо всі аспекти цієї теми.

    Що вважається великим плодом:

    У медицині вважається, що дитина є великою, якщо її вага при народженні перевищує 4-5 кг. Проте велике немовля також може мати великі розміри в плані росту.
    Причини появи великих плодів:

    Поява великих немовлят може бути спричинена різними факторами. Генетичні особливості можуть зіграти свою роль, так само як і надмірна вага майбутньої матері. Важливо пам'ятати, що під час вагітності кількість споживаної їжі має бути розумною, ідея "годувати за двох" може призвести до небажаних наслідків.

    Цукровий діабет також може бути однією з причин появи великих плодів. Однак, такі діти можуть народжуватися з фізичними аномаліями, такими як коротка шия, широкі плечі і набрякле обличчя.

    Неконтрольоване перенесення вагітності (переношування) часто призводить до народження великих немовлят, оскільки вони продовжують рости довше за звичайний термін.

    Ризики та Ускладнення:

    Пологи великих дітей можуть супроводжуватися низкою ускладнень, таких як несвоєчасне відходження навколоплідних вод, слабка пологова діяльність і гіпоксія (нестача кисню) у дитини.

    Іноді, щоб народжувати велике немовля, може знадобитися кесарів розтин, оскільки мати може фізично не здатна народити таку велику дитину.

    Варто зазначити, що статистика показує, що більшість великих дітей народжуються здоровими та розвиваються нормально, але важливо враховувати індивідуальні особливості кожної вагітності та консультуватися з лікарем для забезпечення безпеки і здоров'я матері та немовляти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.