• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд Німеччини прискорює інтеграцію українців на ринку праці

    Опубликовано: 2023-10-20 18:00:21

    Уряд Німеччини вживає додаткових заходів для прискорення інтеграції українських біженців на своєму ринку праці, оскільки кількість українців, що шукають у Німеччині притулку, значно зросла протягом останніх півтора роки.

    Міністерство праці та соціальних справ Федеративної Республіки Німеччина заявило, що лише за останній час понад 100 тисяч українців успішно завершили інтеграційні курси, і ще стільки ж планують це зробити в найближчі місяці.

    "Ті, хто успішно завершили інтеграційні курси, повинні якнайшвидше здобути досвід роботи та подальшу кваліфікацію в цілком обґрунтований спосіб. Кожна стійка і адекватна інтеграція на ринку праці сприяє забезпеченню попиту на кваліфіковану робочу силу в Німеччині", - зазначається в повідомленні.

    Отже, міністерство розробило ряд ініціатив, спрямованих на прискорення процесу інтеграції українців. Наприклад, центри зайнятості та агентства з працевлаштування активно сприяють випускникам інтеграційних курсів та роботодавцям у пошуку одне одного. Для цього також розширюються галузеві "заходи з пошуку роботи" в співпраці з бізнес-спільнотою та освітніми партнерами, такими як ярмарки вакансій.

    Уряд закликає компанії надавати можливість працевлаштовувати біженців, які не володіють німецькою мовою на достатньому рівні (нижче рівня B2), та надавати їм можливість пройти навчання на робочому місці. Також розглядається залучення великих компаній, сектору тимчасової зайнятості та галузевих асоціацій до прийняття відповідних добровільних зобов'язань.

    "Німецький ринок праці в першу чергу потребує кваліфікованих працівників із високим рівнем німецької мови. Тому інтеграція біженців становить значну проблему. У багатьох випадках потрібно надати людям технічну та лінгвістичну підготовку, щоб забезпечити їх стійку інтеграцію на ринку праці та стабільну роботу в довгостроковій перспективі", - пояснює голова Федерального агентства зайнятості Андреа Налес.

    Ці заходи спрямовані на створення нових можливостей для сортування та переробки відходів, відповідно до європейських стандартів, у питанні інтеграції українців на німецькому ринку праці.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.