• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Солодка газована вода: прихована небезпека й ожиріння

    Опубликовано: 2023-10-17 08:28:47

    Захоплення солодкими газованими напоями, багатими на фруктозу, штучні підсолоджувачі та цукрові спирти, може виявитися небезпечним для вашого здоров'я. Фахівці виявили, що такий раціон може викликати зміни в кишковій флорі, порушивши метаболізм і сигнали, пов'язані з насиченням.

    У процесі переробки їжі бактерії в кишечнику виробляють коротколанцюгові жирні кислоти, які можуть слугувати джерелом енергії. Однак збільшення споживання цукру призводить до збільшення виробництва цих кислот, що робить сигнали про насичення менш ефективними.

    Це збільшує ризик набору зайвої ваги. Крім того, високі рівні коротколанцюгових жирних кислот можуть спричинити запалення кишківника, що збільшує ризик розвитку різних захворювань, включно із синдромом "протікання кишки".

    Синдром "кишки, що протікає" асоціюється з проблемами, такими як стійкість до інсуліну, інсульт, діабет другого типу та ішемічна хвороба серця. Тому вживання газованої води та інших солодких напоїв може бути небезпечним для вашого здоров'я.

    Дослідження показують, що вживання двох і більше порцій солодкої газованої води на день може призвести до різкого збільшення об'єму талії протягом десяти років.

    Згідно з даними дослідників, солодкі безалкогольні напої можуть бути причиною смерті майже 200 000 людей у всьому світі. Вони пов'язуються з більш ніж 130 000 випадками летальних випадків через діабет, майже 45 000 випадками смерті від серцевих захворювань і 6 000 випадками смерті від раку. Ці статистичні дані підкреслюють важливість усвідомленого підходу до споживання солодких газованих напоїв і необхідність турботи про своє здоров'я.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.