• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кава: підбадьорливий напій із підсилювачем пам'яті

    Опубликовано: 2023-10-15 07:24:07

    Вчені з Університету Джона Гопкінса в Балтіморі провели цікаве дослідження, яке розкриває потенційну користь кави для когнітивних функцій. Під час цього експерименту, в якому брали участь 100 осіб, було встановлено, що дві чашки міцної кави здатні оживити пам'ять і поліпшити увагу.

    Учасники дослідження, які не були завзятими шанувальниками кави і довгий час не вживали цей напій, були розділені на дві групи. Одна група приймала плацебо, а інша - пігулки, що містять 200 міліграмів кофеїну, що приблизно дорівнює кількості кофеїну у двох чашках еспресо.

    Обидві групи вивчали один і той самий інформаційний матеріал, і результати були дивовижними. Група, яка вживала кофеїн, значно краще запам'ятала надані дані. Ці результати дають змогу припустити, що кофеїн чинить позитивний вплив на когнітивні функції і здатний зробити спогади більш стійкими до забування.

    Доктор Майкл Ясса, один із учених, які брали участь у дослідженні, зазначив: "Ми завжди знали, що кофеїн позитивно впливає на когнітивні функції мозку. Однак уперше нам вдалося встановити, що кофеїн посилює спогади і робить їх більш стійкими до забування".

    Французькі фахівці також провели своє дослідження і дійшли висновку, що вплив кави на організм залежить від віку випробовуваних. Вчені виявили, що чим старша людина, тим сильніше кофеїн впливає на її когнітивні здібності. Цікаво, що позитивний ефект був більш помітний у жінок, ніж у чоловіків.

    Ці відкриття дають змогу дивитися на ранкову чашку кави з нової перспективи - не тільки як на напій, що бадьорить, а й як нагальну помічницю для нашої пам'яті та уваги.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.