• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄІБ надає Україні 30 мільйонів євро на розвиток міської інфраструктури та транспорту

    Опубликовано: 2023-10-13 09:00:27

    Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) оголосив про виділення 30 мільйонів євро для реалізації проєктів в Україні, яка страждає від воєнного конфлікту.

    Згідно із повідомленням представництва ЄС в Україні, ці 30,7 мільйони євро, підтримані гарантіями ЄС, спрямовані на поліпшення муніципальної інфраструктури та міського громадського транспорту, зокрема в містах, таких як Київ, Одеса і Львів.

    Це фінансування включає 22 мільйони євро для придбання екологічно чистих автобусів та трамваїв і додаткові 8,7 мільйонів євро на реалізацію різноманітних ключових муніципальних проєктів, таких як рекультивація сміттєзвалища, впровадження енергоефективних заходів у дитячих садках, поліпшення систем водопостачання та водовідведення.

    Управління ЄІБ в Україні пояснило, що виділена сума буде використана для розв'язання актуальних завдань з модернізації міст, забезпечення сталої мобільності та задоволення важливих інфраструктурних потреб цих міст.

    Зазначається, що 22 мільйони євро виділено на придбання нових екологічно чистих тролейбусів та трамваїв для Києва, Львова та Одеси, виготовлених українськими компаніями.

    Залишаючись відданою підтримці України, ЄІБ підтверджує своє зобов'язання не лише в наданні негайної допомоги, але й у підтримці довгострокової відбудови країни. Незалежно від того, чи ідеться про створення нових трамвайних маршрутів чи покращення комунальних послуг, всі заходи спрямовані на підтримку економічного відновлення та полегшення повсякденного життя українського населення, зазначив президент ЄІБ Вернер Хойєр.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.