• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Згідно із звітом, річна інфляція в Сполучених Штатах залишилась на рівні 3,7%

    Опубликовано: 2023-10-13 15:00:37

    Згідно із звітом, річна інфляція в Сполучених Штатах залишилась на рівні 3,7% у вересні, порівняно з серпнем, що практично збіглося з очікуваннями економістів. Проте, індекс споживчих цін зрос на 0,4% порівняно з попереднім місяцем, трохи перевищивши очікувані 0,3%.

    Суттєвий ріст цін вразив багато галузей, зокрема пальне, старі автомобілі та одяг. Значний вплив на інфляцію має інфляція без урахування цін на продукти харчування та енергоносії, яка в серпні становила 0,3%.

    Зважаючи на стійкість інфляції в США, аналітики вважають, що Федеральна резервна система має аргументи на користь сценарію підвищення процентних ставок на більш тривалий період. Однак поточна ставка залишається основним варіантом.

    Базова інфляція впала з 4,3% до 4,1%, досягнувши дворічного мінімуму. Загальна інфляція залишається вищою за базову через зниження цін на деякі волатильні товари, такі як пальне, старі автомобілі та одяг.

    Збільшення цін на житло лишається найголовнішим фактором зростання інфляції. Це підтверджує, що інфляційний тиск відчутний у різних сегментах економіки, і поки він не припиняється, Федеральна резервна система може вжити додаткових заходів для його контролю.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.