• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заборона використання земель Каховського водосховища: Уряд зміцнює заходи для охорони природи

    Опубликовано: 2023-10-09 17:00:46

    Український уряд підтримав законопроєкт, спрямований на заборону передачі власності, користування та зміну цільового призначення земель Каховського водосховища. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

    Законопроєкт передбачає встановлення 15-річної заборони, яка діятиме з метою збереження цільового призначення цих земельних ділянок. Єдині винятки дозволяють зміни, спрямовані на відновлення водосховища та здійснення заходів з охорони земельних ресурсів.

    "Збереження цільового призначення земель під Каховським водосховищем - це наша відповідальність перед майбутніми поколіннями. Тому ми встановлюємо ці обмеження, створюючи основу для відновлення водосховища та гідроенергетичних споруд", - підкреслив Шмигаль.

    Крім цього, Уряд виділив додатково 335 мільйонів гривень Херсонській області для подальших робіт, пов'язаних із реалізацією програми ліквідації наслідків теракту.

    "З цієї суми 187 мільйонів гривень передбачено на першочергове відновлення систем водопостачання та теплопостачання в Херсонській області. Ще 148 мільйонів гривень спрямовано на інші завдання, зокрема на ремонт доріг у місті Херсоні, що необхідний для нормального функціонування міста", - додав прем'єр.

    Загалом, на ліквідацію наслідків теракту на Каховській гідроелектростанції, який був скоєний Росією, уряд виділив 11,9 мільярда гривень. Ці кроки підкреслюють важливість охорони водних ресурсів та природного середовища в Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.