• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гірчиця: багатофункціональна приправа для здоров'я

    Опубликовано: 2023-10-02 07:24:49

    Насіння гірчиці, крім своєї функції приправи, має потенціал у боротьбі з раковими пухлинами. Ізотіоціанати, що містяться в гірчичному насінні, згідно з дослідженням, проведеним 2010 року й опублікованим у журналі Carcinogenesis, здатні пригнічувати ріст пухлин, зокрема й пухлин сечового міхура. Ці результати підкреслюють потенційну роль гірчиці в профілактиці раку.

    Крім того, насіння гірчиці багате на антиоксиданти і містить важливі мікроелементи, такі як селен і магній, відомі своїми протизапальними властивостями. Гірчиця також є гарним джерелом калію, кальцію, фосфору та омега-3 жирних кислот, необхідних для підтримання нормального функціонування організму.

    Гомобрассинолід, компонент, що міститься в гірчиці, може сприяти збільшенню сухої м'язової маси. Це особливо важливо для тих, хто прагне зміцнити м'язи та запобігти їхній втраті у віці. Дослідження, що проводяться Федерацією Американських співтовариств експериментальної біології, свідчать, що гомобрассінолід має анаболічний ефект, що сприяє збереженню сухої м'язової маси.

    Гірчицю також використовували традиційно для полегшення головного болю і симптомів застуди. Зовнішнє застосування гірчичних компресів може допомогти зняти м'язовий біль і біль у суглобах.

    Таким чином, гірчиця чинить позитивний вплив не тільки як приправа в кулінарії, а й як додаткове джерело користі для здоров'я організму. Регулярне включення гірчиці в раціон харчування може сприяти підтримці здоров'я і благополуччя.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.