• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Джерела фінансування державного бюджету України на 2023 рік: Мінфін розкрив деталі

    Опубликовано: 2023-09-29 18:00:06

    Державний бюджет України на 2023 рік знайде фінансову підтримку з різних джерел, і Міністерство фінансів України надає інформацію про найбільші джерела фінансування цього року.

    Згідно з даними Міністерства фінансів, найбільшим джерелом фінансування державного бюджету України у 2023 році є макродопомога від Європейського Союзу, яка становить вражаючу суму в 14,7 мільярдів доларів.

    Окрім того, серед основних джерел фінансування на 2023 рік також вказані:

    Основні державні цінні папери (ОВДП) на суму 10,9 мільярдів доларів.
    Гранти від Сполучених Штатів Америки, які складають 9,8 мільярдів доларів.
    Кошти від Міжнародного валютного фонду (МВФ) у рамках програми розширеного фінансування в розмірі 3,6 мільярдів доларів.
    Пільгове фінансування від Канади на суму 1,8 мільярдів доларів.
    За інформацією Міністерства фінансів, загальний обсяг зовнішнього фінансування на 2023 рік складає 32,6 мільярдів доларів США. Ці ресурси грають важливу роль у забезпеченні фінансової стабільності та розвитку України впродовж цього року.

    Ці джерела фінансування сприятимуть виконанню бюджетних програм та реалізації стратегічних проектів у різних сферах національного розвитку. Україна планує використовувати ці ресурси для підтримки економіки, вирішення соціальних завдань та забезпечення стабільності у фінансовій сфері.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.