• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Антикорупційний реєстр НАЗК повертається до відкритого доступу: нова можливість для боротьби з корупцією

    Опубликовано: 2023-09-29 12:00:34

    Антикорупційний реєстр, утримуваний Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК), тепер знову доступний у відкритому доступі на Єдиному державному порталі відкритих даних України. Ця новина важлива для українського суспільства і надає можливість боротьби з корупцією та забезпеченням більшої прозорості в урядових справах.

    Віцепрем'єр-міністр України, який відповідає за цифрову трансформацію, Михайло Федоров, оголосив про це важливе досягнення. Тепер будь-хто має можливість перевірити, чи має особа або підприємство корупційний бекграунд, щоб уникати співпраці з такими суб'єктами. Ця ініціатива також сприятиме журналістам та активістам у виявленні корупційних схем.

    Минулорічні обмеження доступу до антикорупційного реєстру були встановлені через безпекові обгрунтованість внаслідок кібератак, проте зараз Міністерство цифрової трансформації працює разом із силовими структурами для забезпечення безпеки даних та максимальної доступності інформації.

    Цей крок є ще однією важливою ланкою у роботі НАЗК на сприяння боротьбі з корупцією. Нещодавно агентство також повернуло доступ до Реєстру осіб, які вчинили корупційні та пов'язані з корупцією правопорушення. Додатково, з 6 вересня цього року в Україні запрацював Єдиний портал повідомлень викривачів, який надає українцям можливість повідомляти про факти хабарництва та корупції, які вони виявили.

    Забезпечення відкритого доступу до антикорупційних реєстрів та сприяння спільній роботі громадян, активістів та журналістів є важливими кроками на шляху до більшої прозорості та ефективної боротьби з корупцією в Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.