• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський вніс план зміцнення Статуту ООН під час виступу в Раді Безпеки

    Опубликовано: 2023-09-21 09:00:15

    Президент України Володимир Зеленський виступив перед Радою Безпеки ООН з ініціативою щодо зміцнення Статуту ООН та архітектури міжнародної безпеки. У своєму виступі він навів конкретні кроки, які мають бути вжиті для досягнення міцного міжнародного порядку.

    За словами Зеленського, першим важливим кроком є повне виведення всіх російських військ, найманців та квазівійськових формувань, включаючи Чорноморський флот Росії, з усієї суверенної території України в рамках визнаних міжнародних кордонів 1991 року.

    Другим важливим кроком має бути повернення Україні повного контролю над державним кордоном та економічною зоною в Чорному та Азовському морях, а також у Керченській протоці.

    "Лише виконання цих двох пунктів призведе до чесного, надійного і повного припинення бойових дій", - підкреслив президент.

    Зеленський наголосив, що під час розробки української Формули миру було дотримано принципів Статуту ООН та резолюцій Генеральної Асамблеї. Країни, які долучаються до роботи над Формулою миру, розуміють, що працюють для створення міжнародного порядку на правилах та захисту суверенітету держав і прав людини.

    Президент закликав зробити епіцентром такої роботи залу Ради Безпеки ООН та Генеральної Асамблеї. Він також висловив готовність працювати над проектами резолюцій та поправок до Статуту ООН разом з іншими членами ООН.

    Зеленський підкреслив, що співпраця завжди була ключовим словом для України в міжнародних відносинах і наголосив на важливості співпраці для забезпечення миру та дотримання принципів Статуту ООН.

    Президент України також висловив обурення тим, що українські солдати на передовій роблять те, що має бути роботою Ради Безпеки ООН, а сама організація нерідко залишається недієздатною.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.