• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна покращила показники економічної свободи та вийшла із групи найбільш економічно невільних країн

    Опубликовано: 2023-09-20 09:00:31

    Україна досягла значного досягнення у сфері економічної свободи, вперше не входячи до групи країн із найнижчим рівнем економічної вільності. За даними оновленого звіту "Економічна свобода у світі", який був опублікований Інститутом Фрейзера, Україна посіла 112 місце серед 165 країн та юрисдикцій.

    Це значуще покращення було оголошено Центром Бендукідзе, який є національним партнером Інституту Фрейзера в Україні.

    Одним з головних показників покращення є діяльність уряду та реформи, які допомогли зменшити обмеження в сфері трансфертів, субсидій та державної власності на активи.

    За словами дослідників, також помічені покращення у правовій системі завдяки судовій реформі, що триває в Україні.

    Позитивні зміни, хоч і незначні, відзначені в сфері регулювання, зокрема в регулюванні кредитних ринків (контроль ставок), регулюванні підприємницької діяльності (витрати на бюрократію) та свободі конкуренції.

    У той же час, через інфляційний тиск, деяке зниження зафіксовано в надійності грошей та свободі міжнародної торгівлі. Україна продовжує працювати над удосконаленням свого економічного середовища та підтриманням рівня економічної свободи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.