• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бородавки на обличчі: як позбутися їх

    Опубликовано: 2023-09-15 07:24:58

    Плоскі бородавки на обличчі можуть бути досить неприємним косметичним дефектом. Ці невеликі бляшки, розміром близько трьох-п'яти міліметрів, мають світло-коричневий або рожевий відтінок і гладку поверхню з легким блиском. На відміну від інших утворень, на них не видно малюнка шкіри або чорних крапок.

    Найчастіше бородавки з'являються групами, і, хоча вони не спричиняють свербіння чи дискомфорту, їхня наявність може бути неприємною. Тому їх класифікують як косметичний дефект, а не захворювання. Однак, незважаючи на це, лікування плоских бородавок на обличчі може бути необхідним.

    Якщо залишити їх без уваги, вони можуть розмножуватися і поширюватися по обличчю та інших частинах тіла. Плоскі бородавки найчастіше з'являються у молодих людей і дітей, що пояснює їхню другу назву - "юнацькі". Однак вони також можуть з'явитися у дорослих, хоч і рідше. Іноді вони можуть зникнути самі собою, але на це варто розраховувати не завжди.

    Основною причиною появи плоских бородавок на обличчі є вірус папіломи людини (HPV). Плоскі бородавки зазвичай викликаються першим, другим і четвертим типами HPV. Інфекція передається під час прямого контакту з носієм вірусу. У групі ризику також перебувають люди похилого віку через свої особливості імунної системи.

    Інкубаційний період у вірусу може бути досить тривалим, і іноді бородавки можуть проявитися тільки через кілька місяців. Найчастіші місця появи плоских бородавок на обличчі - лоб, підборіддя, носогубна область і навколо очей.

    Існує ймовірність того, що бородавки можуть зникнути самі по собі протягом двох років. Вони не залишають рубців на шкірі після зникнення. Однак не рекомендується намагатися лікувати їх самостійно без консультації з лікарем, оскільки це може призвести до опіків шкіри, утворення рубців і тимчасових результатів. Найкраще звернутися до дерматолога, щоб вибрати найкращий метод лікування плоских бородавок на обличчі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.