• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зменшення імпорту товарів із Китаю: США досягли 17-річного мінімуму

    Опубликовано: 2023-09-08 18:00:20

    За підсумками серпня цього року, частка китайських товарів в імпорті до США скоротилася до 14,6%, що є найнижчим рівнем з 2006 року, повідомляє ВВС, посилаючись на дані US Census Bureau.

    Пік китайського імпорту до Сполучених Штатів, який склав 21,8% від загального обсягу імпорту в березні 2018 року, відзначився перед посиленням торговельної війни між США та Китаєм. Після цього президент США Дональд Трамп здійснив заходи для посилення тиску на китайський імпорт, що призвело до поступового зменшення частки китайських товарів на американському ринку.

    Торгова війна між США та Китаєм також відзначилася загальним спадом світового попиту на китайські товари.

    Імпорт товарів до Китаю також зазнав спаду, знижуючись протягом чотирьох місяців поспіль. У серпні він скоротився на 8,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року, а імпорт в цій же місяць зменшився на 7,7%.

    Китай стикнувся із численними економічними викликами після пандемії, включаючи кризу на ринку нерухомості та зниження споживчих витрат.

    В останні місяці, китайська влада вжила ряд заходів для підтримки бізнесу та населення, включаючи зниження відсоткових ставок центральним банком та банками для іпотечних кредитів, а також інші заходи, які спрямовані на підтримку економіки.

    Попереду публікації даних про зовнішню торгівлю Китаю, китайська державна газета The Global Times опублікувала статтю на своєму англомовному сайті, яка критикує негативні коментарі західних політиків та ЗМІ про економічну ситуацію в країні. Стаття наголошує, що китайська економіка розвивається і виробляє інновації та стимулює зелений розвиток, несмотря на труднощі, які виникли внаслідок глобального економічного спаду.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.