• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НАЗК включило Şişecam Group до списку міжнародних спонсорів війни

    Опубликовано: 2023-09-08 15:00:10

    Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло відомого турецького виробника скла, Şişecam Group, до списку міжнародних спонсорів війни. Ця компанія продовжує підтримувати свій бізнес з Росією та залишається одним з найбільших експортерів своєї галузі в Росії.

    За даними НАЗК, Şişecam Group є другим за обсягами виробництва скляного посуду у світі, п'ятим серед виробників скляної тари і листового скла та лідером у виробництві кальцинованої соди та хімічних речовин на основі хрому.

    У 2022 році дохід компанії збільшився до 3,6 мільярда доларів, а чистий прибуток досяг 740 мільйонів доларів.

    З початку російської агресії у 2014 році, Sisecam Flat Glass виробляє архітектурно-будівельне та автомобільне скло в Росії, на Особливій економічній зоні "Алабуга" в Республіці Татарстан. Там також виробляються ударні дрони типу Shahed, якими росіяни регулярно атакують Україну.

    Обсяги виробництва компанії Şişecam Group в Росії перевищують 1,5 мільйона тонн листового скла, скляної тари та посуду щороку, при цьому загальні обсяги інвестицій перевищують 1,25 мільярда доларів. Компанія також створює робочі місця для 3 414 працівників на своїх заводах в Росії, що сприяє економіці країни-терориста.

    Дочірні компанії Şişecam Group, які спеціалізуються на виробництві листового скла, скляної тари та посуду, торік сплатили понад 11,2 мільйонів доларів податків в російський бюджет.

    Компанія також зобов'язана дотримуватися російських законів щодо мобілізаційних заходів, включаючи співпрацю з владою та передачу особистих даних працівників до військкомату. Проте, чим довше компанія залишається в Росії, тим важче буде пояснити відсутність втручання в політику та війну в Україні.

    Незважаючи на ці обставини, керівництво Şişecam Group не висловило осуд війни Росії проти України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.