• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Візит голови МЗС США Ентоні Блінкена до України: головні події та обговорені питання

    Опубликовано: 2023-09-06 12:57:48

    Государственний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен прибув до Києва 6 вересня, де він проведе ряд важливих зустрічей. Цей візит став четвертим візитом Блінкена до України після початку повномасштабної агресії Росії.

    За даними CNN, госсекретар США прибув до столиці України на поїзді. Відзначимо, що це вже четвертий візит Блінкена в Україну після російського вторгнення. Вперше він відвідав Україну разом із головою Пентагону Ллойдом Остіном у квітні 2022 року після звільнення Київської області. Другий візит в Київ відбувся у вересні минулого року під час контрнаступу в Харківській області.

    Крім того, відомо, що Блінкен і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрічалися на кордоні в березні 2022 року.

    Візит Блінкена відбувається на тлі контрнаступу України, який відбувається повільніше, ніж планувалося. Очікується, що сьогодні дипломат оголосить про новий пакет допомоги Україні у розмірі 1 мільярд доларів. Як зазначив речник Госдепу, цей пакет спрямований на покращення протиповітряної оборони та посилення Збройних Сил України для прориву "дійсно потужних ліній оборони" росіян.

    Чиновник Госдепа США наголосив, що Блінкен обговорить в Україні контрнаступ, а також потреби військових та зміцнення енергетики перед зимою.

    "Я вважаю, що найголовніше - це отримати реальну оцінку від самих українців. Ми хочемо бачити, чути, як вони планують рухатися вперед у найближчі тижні", - сказав чиновник.

    Головний дипломат США проведе у Києві два дні. Сьогодні очікується, що він зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, а також з представниками громадськості.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.