• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський підтверджує свої наміри щодо призначення Рустема Умєрова на пост міністра оборони

    Опубликовано: 2023-09-04 09:51:21

    Президент України Володимир Зеленський оголосив свої плани внести подання до Верховної Ради щодо відставки міністра оборони Олексія Резнікова та призначення Рустема Умєрова, голови Фонду державного майна, на цю посаду. Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні.

    "Цього тижня парламенту буде запропоновано ухвалити кадрове рішення. Я вирішив провести заміну міністра оборони України. Олексій Резніков пройшов ці більш ніж 550 днів повномасштабної війни", - сказав Зеленський.

    За думкою президента, міністерство оборони потребує нового підходу та інших форм взаємодії як з військовими, так і з суспільством в цілому. Глава держави вважає, що Рустем Умєров має очолити цей відомство, оскільки вже має великий досвід та парламент добре його знає.

    "Пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури. Осінь – час для посилення", - підкреслив Зеленський.

    Слід зазначити, що інформація про можливу зміну на посту міністра оборони стала відомою напередодні від народного депутата Ярослава Железняка, який входить до фракції "Голос", в якій раніше діяв Рустем Умєров. За словами Железняка, очільник Фонду державного майна скоро може зайняти посаду міністра оборони.

    Після можливого призначення Рустема Умєрова на посаду міністра оборони, Ольга Піщанська, нинішня керівниця Антимонопольного комітету, має очолити Фонд державного майна, а головою Антимонопольного комітету стане Павло Кириленко, який на даний момент очолює Донецьку обласну військову адміністрацію.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.