• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОЗ повинет розглянути питання безрецептурного продажу екстреної контрацепції

    Опубликовано: 2023-09-01 14:30:55

    Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль відреагував на петицію громадян та висловив доручення Міністерству охорони здоров'я (МОЗ) подетальніше вивчити питання забезпечення можливості безрецептурного продажу препаратів для екстреної контрацепції.

    Відповідь прем'єра була опублікована на сторінці петиції, де він висловив готовність розглянути можливість перегляду правового статусу цих препаратів і їх включення до групи лікарських засобів, що можуть продаватися без рецепта, з обмеженнями за віком споживачів шляхом внесення відповідних змін до реєстраційних документів.

    "МОЗ не заперечує перегляд правового статусу (категорії відпуску), а саме переведення препаратів, що застосовуються для екстреної контрацепції, до групи лікарських засобів, які відпускаються без рецепта, із запровадженням певних обмежень щодо віку пацієнтів", - відзначив Шмигаль.

    В той же час, в контексті процедури внесення змін до реєстраційних документів на лікарський засіб, вказано, що це може здійснюватися за ініціативою виробника з поданням відповідної заяви та реєстраційних документів щодо обґрунтування запропонованих змін.

    У відповіді на громадський запит і петицію, прем'єр-міністр висловив свій інтерес до питань, які були підняті громадянами та запропоновав МОЗ провести додатковий аналіз цих питань, підкреслюючи суспільний інтерес до них.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.