• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Співпраця з портами США: Україна відновлює морську інфраструктуру

    Опубликовано: 2023-09-01 09:00:47

    Держпідприємство "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) оголосило про важливий крок у відновленні морської інфраструктури України, підписавши меморандум про взаєморозуміння з портами Південної Луїзіани та Нового Орлеану у Сполучених Штатах Америки.

    Згідно з повідомленням АМПУ, меморандум закріплює наміри сторін у спільній роботі над технічним плануванням, розвитком, будівництвом, адмініструванням, експлуатацією та обслуговуванням портової інфраструктури. Зокрема, узгоджена співпраця з Одеським морським портом, що входить до ДП "АМПУ".

    Підписання цього меморандуму має важливий символічний характер, адже Сполучені Штати Америки і Україна визнані двома провідними світовими експортерами зерна. Обидві країни активно працюють на світовому ринку продовольства. Генеральний директор порту Південної Луїзіани, Пол Метьюз, підкреслив важливість цього меморандуму, який підтримує український народ у захисті його свободи та встановлює альянс між обома країнами для спільної місії обслуговування клієнтів по всьому світу і створення економічного процвітання.

    Варто відзначити, що Російська Федерація систематично обстрілює порти України, завдаючи шкоди її морській інфраструктурі. Після зупинення дії "зернової угоди" в липні 2023 року, російські війська здійснили низку ракетних атак на порти Одещини та морські порти Дунаю. Співпраця з Портами США в цьому контексті набуває особливого значення для відновлення морської інфраструктури України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.