• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Корисні властивості манго: як включити фрукт у раціон

    Опубликовано: 2023-08-18 07:24:18

    Усім відомо, що важливо вживати багато фруктів, адже вони містять вітаміни, антиоксиданти та клітковину. Але варто пам'ятати, що фрукти слід вживати окремо від іншої їжі: за півгодини до їди або через 3 години після їди. Спільне вживання фруктів з іншою їжею може призвести до бродіння в шлунку та руйнування вітамінів, а також спричинити дискомфорт.

    Ідеальним рішенням стане легкий фруктовий сніданок, який забезпечить організм максимумом вітамінів і поживних речовин уже зранку. Цей спосіб не тільки швидкий, а й дає змогу експериментувати з різними видами фруктів, урізноманітнюючи сніданки щодня.

    Серед екзотичних фруктів дедалі більшу популярність завойовує манго - розкішний плід із неповторно солодким смаком та унікальним ароматом. Цей тропічний фрукт багатий на вітаміни та поживні речовини, причому його вміст аскорбінової кислоти навіть перевершує лимони.

    Дослідження, проведені австралійськими вченими, показали, що вживання манго допомагає захистити організм від діабету і знизити рівень холестерину в крові. Це дослідження було першим свого роду дослідженням впливу компонентів тропічних фруктів на людський організм. Дослідження показало, що компоненти манго взаємодіють з рецепторами, активуючи пероксими, що позитивно впливає на хворих на цукровий діабет.

    Крім цього, дослідники стверджують, що компоненти манго можуть навіть руйнувати ракові клітини грудей і кишечника. Незважаючи на те що дослідження ще не завершені, вчені сподіваються, що результати цього проєкту можуть сприяти створенню альтернативних ліків для лікування атеросклерозу і діабету.

    Цікаво, що манго історично пов'язане з Індією, де цим плодом насолоджуються як знатні особи, так і прості люди вже понад чотири тисячі років. Навіть великий моголь Джелаль-ад-дін Акбар створив величезний сад з мангових дерев, що послужило мудрим рішенням для майбутнього.

    М'якоть манго багата на бета-каротин, який організм використовує для синтезу вітаміну А. Нестача бета-каротину може призвести до збільшення чутливості до застуд, погіршення сутінкового зору і порушення процесів зроговіння шкіри. Цей фрукт також багатий на вітаміни групи B, залізо, калій, органічні кислоти та харчові волокна.

    Манго має високий вміст рідини та мінеральних речовин, тому його вживання сприяє стимуляції роботи кишечника і нирок. Його навіть можна використовувати для розвантажувальних днів, допомагаючи виводити зайву рідину і покращуючи обмін речовин.

    Включення манго в раціон збагатить ваше меню не тільки смачними стравами, а й цінними поживними речовинами, сприяючи зміцненню здоров'я та захисту організму.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.