• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Користь лляного насіння для шкіри обличчя: натуральне живлення та зволоження

    Опубликовано: 2023-08-17 07:24:43

    Лляне насіння - це справжня скарбниця корисних компонентів, включно з рослинним білком, вітамінами, мікроелементами та клітковиною. Завдяки цьому багатству органічних сполук, насіння льону знайшло своє місце в народній медицині, особливо коли йдеться про догляд за шкірою обличчя.

    Лляне насіння приносить величезну користь шкірі обличчя, особливо коли воно використовується в складі масок. Ось кілька способів, як лляне насіння сприяє здоров'ю і красі шкіри:

    Антиоксидантний захист: Насіння льону багате на антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами, запобігаючи передчасному старінню шкіри і покращуючи її текстуру.

    Зволоження: Клітковина в насінні льону сприяє утриманню вологи в шкірі, забезпечуючи їй глибоке зволоження і запобігаючи сухості.

    Живлення вітамінами: Вітаміни, що містяться в лляному насінні, як-от вітамін Е і В-комплекс, сприяють живленню шкіри зсередини, допомагаючи підтримувати її здоров'я і сяйво.

    Протиалергенна дія: Вітамін F, який також присутній у насінні льону, сприяє зниженню запалень і алергічних реакцій на шкірі.

    Боротьба з пігментацією: Насіння льону містить лінолеву кислоту, яка допомагає знизити пігментацію і поліпшити тон шкіри.

    Очищення і пом'якшення: Насіння льону може делікатно очищати шкіру, видаляючи забруднення і мертві клітини, тим самим надаючи їй м'якість і гладкість.

    Рецепти масок для шкіри з лляним насінням:

    Поживна маска: Заваріть 1 столову ложку насіння льону в 100 грамах киплячої води. Після охолодження процідіть і додайте 1 столову ложку вершків і стільки ж вершкового масла. Нанесіть маску на обличчя, шию і область навколо очей на 20-25 хвилин.

    Зволожувальна маска: Залийте 20 грамів подрібненого насіння льону порошком 250 мл води і залиште настоюватися на ніч. Додайте 1 краплю ефірної олії ромашки та 1 краплю ефірної олії апельсина. Наносьте маску на ніч для зволоження та освіження шкіри.

    Універсальна маска: Кип'ятіть 2 столові ложки льону у двох склянках води, потім кип'ятіть на маленькому вогні 15 хвилин. Просочіть марлю у відварі й накладайте на обличчя на 15-20 хвилин.

    Очищувальна маска: Змішайте подрібнене насіння льону, вівсяні пластівці та молоко до отримання каші. Нанесіть на обличчя на 15 хвилин і змийте.

    Лляне насіння - це природний спосіб поліпшити здоров'я і зовнішній вигляд шкіри обличчя. Використовуйте його в рецептах масок і насолоджуйтеся перевагами, які приносить нам природа.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.