• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Швеція підтримує Україну: $300 мільйонів військової допомоги

    Опубликовано: 2023-08-17 09:00:43

    Шведська держава оголосила про намір виділити Україні $315 мільйонів військової допомоги, яка буде зосереджена на підтримці обороноздатності країни. Цей пакет допомоги вже стане тринадцятим за рахунком і підкреслює важливість партнерства між двома націями.

    Згідно інформації, яку наводить CNN, Міністерство оборони Швеції повідомило про це рішення. В рамках нового пакету військової допомоги будуть надані не лише кошти, але й важливе обладнання для підтримки української армії.

    Зокрема, новий пакет включатиме вантажні транспортні засоби та розмінувальне обладнання, придатне для використання на обмежений час, на загальну суму понад $200 мільйонів.

    За доповіддю, Україна також вислала запит на запасні частини для бойових машин, які шведська сторона раніше надавала. Відповідаючи на це, уряд Швеції підтвердив свою готовність надати ці компоненти та матеріали для ремонту, на загальну суму близько 1,1 мільярда шведських крон (приблизно $102 мільйони).

    Слід зазначити, що на початку червня Швеція також прийняла рішення виділити дванадцятий пакет допомоги для України на суму 250 мільйонів шведських крон. Цей пакет передбачає надання не лише озброєння, а й навчання українських пілотів на винищувачах JAS 39 Gripen, що відзначає глибину та широту партнерства між двома країнами.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.