• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США надають Україні $200 мільйонів допомоги: обладнання та боєприпаси

    Опубликовано: 2023-08-16 09:00:47

    Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен анонсував новий пакет допомоги для України, який включає різноманітне військове обладнання, боєприпаси для протиповітряної оборони, артилерійські снаряди та засоби для протитанкової оборони.

    Згідно з повідомленням відомого американського видання CNN, вартість цього пакету допомоги становить 200 мільйонів доларів США. Зазначається, що ці кошти були виділені через бухгалтерську помилку Міністерства оборони.

    "Росія розпочала цю війну і може завершити її в будь-який момент, вивівши свої війська з України та припинивши жорстокі атаки. Доки цього не станеться, Сполучені Штати, разом із нашими союзниками та партнерами, будуть підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно", – заявив Блінкен у понеділок.

    "Українська правда" повідомляє, що до складу нового пакету допомоги входить:

    Ракети для систем Patriot HIMARS, артилерійські снаряди калібрів 155 мм і 105 мм, а також боєприпаси калібру 120 мм для танків;
    Протитанкові ракети TOW, комплекси Javelin та інші протитанкові засоби;
    37 транспортних засобів для перевезення військового обладнання;
    Понад 12 мільйонів патронів для стрілецької зброї;
    Обладнання для розмінування та запчастини для ремонту військової техніки.
    Цей крок США підкреслює їхню підтримку України в умовах російсько-українського конфлікту. Допомога включає в себе широкий спектр обладнання та боєприпасів, які допоможуть зміцнити обороноздатність України та забезпечити її здатність долати виклики на шляху до миру та стабільності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.