• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські банки на шляху до рекордної прибутковості: 67 млрд грн за півроку

    Опубликовано: 2023-08-09 09:00:41

    Національний банк України (НБУ) повідомив, що українські банки заробили 67,6 млрд грн чистого прибутку протягом першого півріччя 2023 року, що стало новим історичним рекордом. Порівняно з попереднім роком, коли банки зазнали збитків у розмірі 4,6 млрд грн протягом аналогічного періоду, цей результат є вражаючим.

    Національний банк наголошує, що головними чинниками, що сприяли досягненню такої високої прибутковості сектору, стали зростання процентних доходів, особливо з високоліквідних активів, а також незначні обсяги формування резервів.

    Чистий операційний прибуток до відрахувань у резерви збільшився на 57% до 87,4 млрд грн протягом першого півріччя 2023 року, при цьому темпи відрахувань у резерви зменшилися на 92%. Загалом, з початку повномасштабного вторгнення банки сформували резерви під кредити на суму 103 млрд грн.

    Дані НБУ свідчать, що операційний дохід банків у першому півріччі зріс на 35%, процентний дохід - на 41%, а комісійний дохід - на 22%.

    На 1 липня 2023 року лише вісім банків із 65 були збитковими, з сукупним збитком 112 млн грн. Ці показники свідчать про стійку позицію українських банків на фінансовому ринку та їх здатність досягати значних прибуткових результатів у нинішніх економічних умовах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.